DENİZLİ / PAMUKKALE - BAĞBAŞI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Yaşar Kımıl Fen Lisesi  Tubitak 4006 bilim fuarı açılışına katıldık.

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZLE TERSPARK GEZİSİNDEYDİK.

Kariyer Günümüzde Beyin ve Sinir Cerrahisi  Dr. Özkan Çeliker'i ağırladık.

İHH Filistin ve Kudüs ile ilgili öğrencilerimize sunum yaptı.

Aphrodisias gezisinde emeği geçen öğretmenlerimize teşekkürederiz.

Kas

KARİYER GÜNÜMÜZDE Zihin Mentörü  - Sosyolog ENVER NUGAY'ı öğrencilerimizle buluşturduk.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Gününü coşkuyla kutladık! Emeği geçen öğretmenlerimize,öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önderimiz ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan tüm öğretmenlere sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir ömür diliyoruz. Günümüz kutlu olsun!

Kas

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82. yıldönümünde aynı derin üzüntü ve yas içindeyiz. Ne mutlu ki bize dünyada pek çok ülkenin imrendiği, örnek aldığı bir liderin evlatlarıyız. Açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan ilerlemeye devam ediyoruz. Şairin de dediği gibi:

' Seni unutmak kabil değil Ata'm, kabil değil!'
Sonsuza kadar kalbimizdesin.

Ekm

Din öğretimi genel müdürlüğünün uhdesinde, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla Şehit ve Gazilerimizi anma il programını Nihat Zeybekçi Kültür Merkezi Mehmet Gazi salonunda gerçekleştirdik.Programa katkı sunan öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ekm

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Seda EKEN 12.Sınıf öğrencilerimizi PAÜ Gezisi düzenledi.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılında  100 Bilim Adamı/Yazar/Şair Tanıtım  Sergisi Etkinliğimiz yapıldı.

Ekm

Okulumuz Kimya Öğretmenleri Mustafa ARSLANOĞLU ve Öğrencilerimiz  Dünya mol günü dolayısıyla okulumuzda etkinlikler hazırladılar.

Avogadro (Mol) Günü, kimya alanında bir ölçüm birimi onuruna 23 Ekim'de kimyagerler, kimya öğrencileri ve bilim severler tarafından kutlanan gayri resmi bir gündür.

Mol, atomlar veya moleküller gibi kimyasal varlıkları ölçer.  Bir elementin bir molündeki atom sayısı ya da bir bileşiğin bir molündeki molekül sayısı olarak tanımlanır. İtalyan kimyager Amadeo Avogadro bu ilişkiyi keşfeden ilk kişi olmuştur.

Dünya Mol Günü, Avogadro sayısı olan 6,02.10 üzeri 23 den dolayı her sene 23 Ekim'de saat 6:02 ile (18:02) arasında tüm dünyaca kutlanıyor. Çünkü ay-tarih biçiminde yazıldığında, tarih ve saat Avogadro'nun rakamlarını içeriyor.

Kimya dersinde mol kavramı ve Avogadro sayısı önemli kavramlardır. Bu özel günde, okulumuzdaki tüm sınıflarımızın yer aldığı eğitici ve keyifli etkinliklerle tüm gün neşe içinde kutlandı.

Sabah tüm okul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kapıda karşılanarak mol günleri kutlama programı düzenlendi.

Henüz Avogadro ve Mol sayısı kavramlarıyla tanışmayan 9. Sınıflarımıza canlandırma yapan 10. Sınıf öğrencilerimiz, Avogadro ile 9. Sınıf öğrencilerini tanıştırdılar.

Bir hafta boyunca "Dünya Mol Günü" etkinlikleri kapsamında keyifli bir yolculuğa çıkacak öğrenciler, aynı zamanda eğlenceli anlar da geçirecekler.

Avogadro Günü'nün amacı, insanları kimyaya ilgi duymaya teşvik etmektir. Aynı zamanda insanları mol biriminin etrafındaki ilginç gerçekler hakkında bilgilendirir. Avogadro Sayısı  olan 6,02x10 üzeri 23 sayısı ile ilgili farkındalık yaratmak ve kimya derslerinde kullanılan bu sayıyı hafızalarında kalıcı hale getirmek amacıyla "23 Ekim Mol Günü" olarak kutlanmaktadır.

Tüm öğrencilerimize "Avogadro Sayısı" kadar başarı dileriz.

Emeği geçen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize  teşekkür ediyoruz.

Ekm

Edebiyat öğretmenimiz Nilay ÖCAL öncülüğünde öğrencilerimizin hazırlamış olduğu KAVİL dergisini ilçe milli eğitim müdürümüz Mehmet ÇİMEN e takdim ettik.Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ekm

17 Ekim 1951 İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladık.Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

6.SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ VE VELİLERİMİZ İLE BİRLİKTE KAHVALTI ETKİNLİĞİ YAPTIK