DENİZLİ / PAMUKKALE - BAĞBAŞI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

23 EKİM DÜNYA MOL GÜNÜNÜ OKULUMUZDA KUTLADIK

Okulumuz Kimya Öğretmenleri Mustafa ARSLANOĞLU ve Öğrencilerimiz  Dünya mol günü dolayısıyla okulumuzda etkinlikler hazırladılar.

Avogadro (Mol) Günü, kimya alanında bir ölçüm birimi onuruna 23 Ekim'de kimyagerler, kimya öğrencileri ve bilim severler tarafından kutlanan gayri resmi bir gündür.

Mol, atomlar veya moleküller gibi kimyasal varlıkları ölçer.  Bir elementin bir molündeki atom sayısı ya da bir bileşiğin bir molündeki molekül sayısı olarak tanımlanır. İtalyan kimyager Amadeo Avogadro bu ilişkiyi keşfeden ilk kişi olmuştur.

Dünya Mol Günü, Avogadro sayısı olan 6,02.10 üzeri 23 den dolayı her sene 23 Ekim'de saat 6:02 ile (18:02) arasında tüm dünyaca kutlanıyor. Çünkü ay-tarih biçiminde yazıldığında, tarih ve saat Avogadro'nun rakamlarını içeriyor.

Kimya dersinde mol kavramı ve Avogadro sayısı önemli kavramlardır. Bu özel günde, okulumuzdaki tüm sınıflarımızın yer aldığı eğitici ve keyifli etkinliklerle tüm gün neşe içinde kutlandı.

Sabah tüm okul öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz kapıda karşılanarak mol günleri kutlama programı düzenlendi.

Henüz Avogadro ve Mol sayısı kavramlarıyla tanışmayan 9. Sınıflarımıza canlandırma yapan 10. Sınıf öğrencilerimiz, Avogadro ile 9. Sınıf öğrencilerini tanıştırdılar.

Bir hafta boyunca "Dünya Mol Günü" etkinlikleri kapsamında keyifli bir yolculuğa çıkacak öğrenciler, aynı zamanda eğlenceli anlar da geçirecekler.

Avogadro Günü'nün amacı, insanları kimyaya ilgi duymaya teşvik etmektir. Aynı zamanda insanları mol biriminin etrafındaki ilginç gerçekler hakkında bilgilendirir. Avogadro Sayısı  olan 6,02x10 üzeri 23 sayısı ile ilgili farkındalık yaratmak ve kimya derslerinde kullanılan bu sayıyı hafızalarında kalıcı hale getirmek amacıyla "23 Ekim Mol Günü" olarak kutlanmaktadır.

Tüm öğrencilerimize "Avogadro Sayısı" kadar başarı dileriz.

Emeği geçen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize  teşekkür ediyoruz.

25-10-202325-10-202325-10-202325-10-2023

Yayın: 25.10.2023 - Güncelleme: 25.10.2023 08:21 - Görüntülenme: 108