DENİZLİ / PAMUKKALE - BAĞBAŞI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Zaferi’nin 109. Yıldönümü Mesajı

17.03.2024 Tüm dünyaya meydan okuyarak var olma mücadelesi verdiğimiz ve şanlı tarihimizin destansı zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi'nin 109. yılını gururla kutlarken bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz.
Bizler, Anadolu’nun her bir yerinden şehadet şerbetini içmek üzere cepheye koşan, birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını tüm dünyaya gösteren kahramanlarımızın izinden yürüyor; Türk Milleti’nin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin, hür ve bağımsız yaşama kararlılığının önünde hiçbir gücün duramayacağını dün olduğu gibi bugün de tüm dünyaya haykırıyoruz.
Böylesine büyük bir zaferi gerçekleştiren bir milletin mensupları olmanın haklı gururunu yaşarken aldığımız her nefesi, bastığımız her karış toprağı ve üzerimizde dalgalanan ay yıldızlı al bayrağımızın varlığını aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmayacağız.
Üzerinde yaşadığımız topraklar; vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehadet ve gazilik mertebesine yükselen, ismi bilinen bilinmeyen tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız yegâne varlığımızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.Programda emeği geçen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerimizden Ahmet Turan İZCİ ve Mehmet DURMAZ'a ve ayrıca öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Gününü kutladık.

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

"O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

12.Sıniflarimizi Üniversite tanıtım fuarına götürdük.

Ramazan ayında gerçekleştireceğimiz programımızı hazırladık.

İzmir gezisindeydik.

Değerli Velilerimiz ve kıymetli öğrencilerimiz

Bugün öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin büyük gayretleri sonucu 4006 Tübitak Bilim fuarının açılışını protokolün ve misafirlerimizin katılımı ile gerçekleştik. Tübitak bilim fuarının hazırlanmasında emeği geçen başta yürütücülük görevini üstlenen Edebiyat öğretmenimiz Seda Eken'e, proje sorumlusu öğretmen arkadaşlarımıza, projede yer alan ve katkı sağlayan öğrenciler imize, idarecilerimize ve çalışanlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Daha nice güzel projelerde birlikte olmak dileğiyle.

Hüsrev Odabaşı

Okul Müdürü.

Şbt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programı uygulayan okulumuzda 2023-2024 eğitim-öğretim yılı 1.dönem kazanım değerlendirme sınavı gerçekleştirildi.

@meb_dinogretimi

@nazifyilmaz

Şbt

Pamukkale müftülüğü ile birlikte yapmış olduğumuz çedes projesi kapsamında bugün okulumuzda Miraç ve Kudüs konulu program gerçekleştirdik.  Katkıları için Pamukkale müftülüğü vaizi Fatih Polater ve koordinatör Mehmet Fatih Eldem'e teşekkür ediyoruz.

Şbt

2023-2024 Öğretim Yılı 2.Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantımızı gerçekleştirdik.Tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olsun

Ock

Okulumuz Öğrencileri madde bağımlılığı konulu ''BELA'' adlı tiyatro oyununu sergiledi.Öğrencilerimizi tebrik ediyor kendilerine rehberlik eden edebiyat öğretmenimiz Ahmet Turan İZCİ'ye teşekkür ediyoruz.

Ock

Mübarek Üç Aylar Pano ve Etkinlik Çalışmamız tamamlandı.Emeği geçen öğretmenlerimizden Ayşe Temel ve Mustafa Fışgın Hocalarımıza ayrıca öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda yapılan Cümle ve Afiş Tasarımı yarışmasında öğrencilerimizin yapmış olduğu birbirinden güzel eserlerden birinciyi seçmek için komisyonumuz çok zorlandı. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Birinci seçilen eserimiz, yarışmaya katılan tüm afişlerimiz sergilendi..

Ara

İmam Hatip Lisesi Kız Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma  yarışmasında okulumuz öğrencisi  il birinciliğini alıp dereceye giren  kızımızın ödülünü İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Dr. Emre Çalışkan tarafından öğrencimize verildi. Kur'an'ı Güzel Okuma'da il birinciliğimi almamız ayrı bir sevinç ve gurur kaynağı oldu.Emeği geçenlerden Allah razı olsun

Ara

Yaşar Kımıl Fen Lisesi  Tubitak 4006 bilim fuarı açılışına katıldık.

Ara

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİMİZLE TERSPARK GEZİSİNDEYDİK.